Sponsors

Universiteit Twente

Grolsch

Pepsi


Informatie

Lees deze pagina goed door. Hij staat vol met allerlei informatie over het Batavierenfeest. Ook zijn er de regels voor het slapen op de campings in opgenomen.Route

Het Batavierenfeest vindt plaats op de campus van de Universiteit Twente en is goed bereikbaar per trein, bus of eigen vervoer.

Trein
Met de trein (stoptrein), uitstappen op station Enschede Kennispark. Van hieruit vertrekken er regelmatig bussen richting universiteit (buslijn 1). De loopafstand vanaf station Enschede Drienerlo tot aan de hoofdingang van de Universiteit Twente is ongeveer 8-10 minuten.

Bus
Neem vanaf station Enschede buslijn 1 naar de campus van de Universiteit Twente. Deze brengt je direct naar het Batavierenfeest. Of neem vanaf station Hengelo buslijn 9 en/of 18 richting Enschede/Glanerbrug/Gronau en stap uit bij de halte UT.

Auto
Neem de A1 de A35 richting Enschede. Neem de afslag nr. 26 Enschede-West / Universiteit. Neem de rechter rijstrook en volg de aanwijziging Universiteit / Enschede-West. Ga aan het eind van de afrit bij het stoplicht linksaf. Blijf de borden Universiteit volgen.

Muntverkoop

Tijdens het feest zijn er buiten op het terrein diverse plaatsen om munten te kopen. Dit kan zowel met PIN als contant. Mochten er nog munten over zijn dan kunnen deze worden ingeleverd in de nacht van 23 op 24 april bij het muntverkooppunt naast het voetbalveld.

Slapen in Enschede van vrijdag tot zondag

In Enschede is het mogelijk om het hele weekend te blijven slapen. Hierbij kan gekozen worden tussen sporthallen of in een eigen tent op de camping.

Sporthallen

In de sporthallen kan van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag geslapen worden. Er worden alleen bonnen verkocht voor beide nachten. Voor meer informatie over het bestellen van bonnen klik hier.

Camping

Het is ook mogelijk om met een eigen tent op de camping op de campus te gaan staan. De camping is geopend van vrijdagmiddag 15:30 uur tot zondagmorgen 11:00 uur. Het is alleen toegestaan om op de aangewezen velden te kamperen. Grote tenten (meer dan zespersoons), caravans en open vuur zijn verboden op de camping. Barbecuen mag dus ook niet!

Camping Reglement

Op de campus van Universiteit Twente zijn drie campings waar ruimte is om je tent op te zetten: de Carrillon Camping, de Hockey Camping en de Vlindercamping. Om ervoor te zorgen dat de camping goed gebruikt wordt zijn er enkele (gedrags)regels waar iedereen zich aan dient te houden:

• De campings zijn afgezet met lijnen i.v.m. brandveiligheid, zorg
  ervoor dat je je tent binnen deze lijnen plaatst.

• Plaats de tent met een afstand van drie meter t.o.v. andere tenten.

• Grote (leger)tenten, caravans en partytenten zijn niet toegestaan. Een tent met een   
  capaciteit van 6 personen is het maximum.

• Het stoken van open vuur (dus ook barbecues) is verboden.

• Het meebrengen van glaswerk (dus ook bierflesjes) is verboden. Op het gehele terrein is  geen glaswerk toegestaan.

• Voertuigen op of aan de rand van het campingterrein zijn niet toegestaan! Parkeren kan  op de parkeerplaatsen. Foutparkeerders zullen worden bekeurd door de politie!

• Er is professionele beveiliging en politie aanwezig. Laat echter geen waardevolle spullen achter! In het sportcentrum zijn kluisjes aanwezig.

• De organisatie is niet aansprakelijk voor diefstal of vermissing. Bij diefstal wordt altijd aangifte gedaan.

• Meld calamiteiten bij de toezichthouders. Zij zijn te vinden op het campingterrein of bij
  een van de schaftketen.

• De camping is om te slapen, wees 's nachts dus stil. Bij overlast wordt je verwijderd van het terrein.

• Gooi je afval in de containers of de afvalplaatsen. Vuilniszakken zijn te verkrijgen bij de
  schaftketen en bij de toezichthouders. Tevens zijn er vuilnizakken te vinden in het
  ploegleiderstasje.

• Zondagochtend 11:00uur moet je het terrein uiterlijk verlaten hebben.